Η Εταιρεία μας - Τοποθεσία
 
   

Από το 1897 η ελαιουργία Ρενιέρη παράγει εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο και ελιές. Η έδρα της βρίσκεται στο Φοινίκι Λακωνίας, έναν από τους πλέον παλαιούς οικισμούς στην Ελλάδα.

Ηδη από το 850 Π.Χ. οι Φοίνικες είχαν εγκαταστήσει έναν εμπορικό σταθμό στην περιοχή, για να επωφελούνται από τα πολύ καλής ποιότητας όστρακα πορφύρας που, σύμφωνα με τον Παυσανία, υπήρχαν μόνο στις ακτές της Λακωνίας.

Περί τον 5ο αιώνα προ Χριστού, στη βόρεια πλευρά του Φοινικίου, όπως ήταν το όνομα της περιοχής κατά την αρχαιότητα, κτίστηκαν ναοί αφιαιρωμένοι στον Απόλλωνα τον Υπερτελαίατο, καθώς και διάφορα άλλα ιερά για τον Ασκληπιό όπου, σύμφωνα με τις επιγραφές που βρέθηκαν, είχε ανεγερθεί το κυρίως ιερό της ομοσπονδίας των οικισμών Ελευθερολάκωνες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, προσκυνητές μαζεύονταν στο Φοινίκιο από όλες τις πόλεις της Λακωνικής Συνομοσπονδίας. Η μεγάλη θρησκευτική σημασία της περιοχής, σε συνδιασμό με την εκμετάλευση των ελιών και του ελαιολάδου, συνετέλεσαν στο να αναβαθμιστεί το Φοινίκιο σε ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο.

Σήμερα πλέον, η οικογένεια Ρενιέρη παράγει μία εξαιρετική σειρά διαφόρων τύπων ελαιολάδου, αξιοποιόντας το τελευταίας τεχνολογίας ελαιοτριβείο της καθώς και την νέα μονάδα συσκευασίας.

Η ποιότητα των προϊόντων μας αντανακλάται στα βραβεία με τα οποία έχουν τιμηθεί τα προϊόντα μας. Το Σεπτέμβριο του 2000, η εταιρεία μας βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ενωση με τη διάκριση GIOVANNI MARCORA, για την συνεισφορά της στην γεωργία, το περιβάλλον και την διατροφή.

Τον Ιούλιο του 2007, η εταιρεία μας τιμήθηκε με το βραβείο CARLI για το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο που παράγεται στο ελαιοτριβείο μας, από τον καρπό των ελαιοπαραγωγών της περιοχής.

Τον Απρίλιο του 2008, η εταιρεία μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό PREMIO BIOL GREECE 2008, όπου συναγωνίστηκε το βιολογικό ελαιόλαδο εικοσιτεσσάρων περιοχών από όλη την Ελλάδα.
Λάβαμε την πρώτη θέση για το βιολογικό μας προϊόν, το οποίο παράγεται από τον καρπό των βιοκαλλιεργητών της περιοχής μας, και έτσι θα εκπροσωπίσουμε την χώρα μας στην μεγαλύτερη έκθεση βιολογικού ελαιολάδου που πραγματοποιείται στην Monopoli της Ιταλίας.

Τον Ιούλιο του 2003, η εταιρεία μας κατάφερε να πιστοποιηθεί το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο της περιοχής Φοινίκι σαν προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Τα προηγούμενα χρόνια έχουν επιτευχθεί αρκετοί στόχοι μας, γνωρίζουμε όμως ότι η επιδίωξη μας για την τελειότητα δεν θα σταματήσει ποτέ.

3.jpg
Το Ελαιοτριβείο μας

22.jpg
Φοινίκι Λακωνίας

DSC04758.jpg
Ελιές έτοιμες για επεξεργασία

8.jpg
Σύγχρονο πιεστήριο

8.jpg
Δεξαμενές φύλαξης ελαιολάδου πλήρωσης αζώτου

 

 

 
   
   
 

 

 

 

 

 

 

  H Εταιρεία μας - Τοποθεσία | Προϊόντα | το Ελαιοτριβείο μας | Παραγγελίες | Επικοινωνία